Boże Narodzenie z Kuźnią Smaku 2024

Świąteczne dania na wynos


Restauracji Kuźnia Smaku przyjmuje zamówienia na dania bożonarodzeniowe na wynos w terminie od 1 do 21 grudnia 2024

pod numerami telefonów
Tel.: +48 22 826 30 24

E-mail: kuzniasmaku|kuzniasmaku.pl| |kuzniasmaku|kuzniasmaku.pl

 

POTRAWY ŚWIĄTECZNE

 

ZIMNE PRZEKĄSKI

Sałatki, śledzie, sosy

  • Tradycyjna sałatka jarzynowa 300 gr 31,-
  • Śledź po pierzynką 300 gr 31,-
  • Półmisek Śledź pod pierzynką  na 6 osób 190,-
  • Śledź w oleju białą cebulką 250 gr 29,-
  • Śledź z kandyzowanymi buraczkami z gorczycą 250 gr 29,-
  • Śledź w śmietanie z jabłkiem 250 gr 29,-
  • Ryba po grecku/dorsz 250 gr 37.-
  • Sos tatarski /borowiki, podgrzybki i, ogórki pikle 200 ml 21,-
  • Sos z tartego chrzanu   250 ml 24,-
  • Buraczki z żurawiną i chrzanem  250  ml 24,-
  • Żurawina  z gruszkami   250 ml 29,-

 

Ryby w galarecie

  • Karp luzowany w galarecie ok. 250 gr 32,-
  • Rolada ryba faszerowana w galarecie /dorsz, karp/ ok. 250 gr 34,-
  • Rolada karpia na sposób żydowski ok. 250 gr 34 ,-
  • Łosoś w galarecie 250 gr. 38,-
  • Kulki rybne /dorsz, karp/ w galarecie z rodzynkami 2 szt /300 gr / 34,-

 

RYBNE ROLADY, MARYNOWANE W CAŁOŚCI

Zimne mięsa, rolady mięsne, pasztety

  • Zapiekany łosoś w porach z sosem awokado, chrzanu i mięty 300 gr.49,-
  • Łosoś marynowany w soli morskiej, brązowym cukrze , 150 gr 49,-
  • Rolada z kaczki z wątróbkami 1 kg 190 ,-
  • Schab pieczony z koniakową śliwką 1 kg 98,-
  • Pasztet z różnych mięs dosmaczany truflami 900 gr 95,-
  • Pasztet z białych mięs nadziewany śliwkami i orzechami 1 szt 550 gr 57,-
  • Pasztet z wybornych mięs bez dodatku wieprzowiny z pistacjami i daktylami 450 gr 57,-

 

ZUPY / porcja 400 ml

  • Krem borowikowo truflowy 29,-
  • Zupa z borowików na warzywnym rosole 29,-
  • Kiszony barszcz czerwony 29,-

 

Pierogi

  • Uszka grzybowe porcja 15 szt. 27,-
  • Uszka grzybowa 1 kg 190,-
  • Pierogi z kapustą i grzybami porcja 8 szt. 29,-


Dania przygotowane na sposób Kuźni Smaku do ugotowania lub podgrzania w domu.

 

Ryby

  • Filet karpia marynowany do smażenia 250 gr 39,-
  • Jesiotr marynowany do upieczenia w piekarniku ok. 1.3 kg połówka, sos borowikowy 290,-
  • Kaczka pieczona w całości z jabłkiem ok. 1.5 kg 245,-
  • Połówka luzowanej pieczonej kaczki, miodowa bejca do smarowania podczas podgrzewania, marynowane jabłko w winie z żurawinami 70,-
  • Gęsie udo konfit w tłuszczu gęsim ok. 400 gr. 90,-

 

Dodatki do dań
ceny za 100 gr 11,-

  • Kopytka zam. Powyżej 500 gr
  • Kapusta z grzybami zam. Powyżej 500 gr
  • Zasmażane buraczki 500 gr
  • Durzona kapusta czerwona z cynamonem 500 gr

 

Słodkości kompoty

  • Sernik z bakaliami 1 kg 95,-
  • Placek makowy 1 kg 95,-
  • Dojrzewający Piernik Pani Irenki z Kuźni Smaku 1 szt. 800-900 gr 99,-
  • Kompot z suszu owocowego 1 l 35,-
  • Kisiel z Żurawin 0,5 l 37,-

 

WSZYSTKIE POTRAWY WYKONANE NA INDYWIDUALNE ZAMÓWIENIE NAJLEPIEJ NA PÓŁMISKACH ZAMAWIAJĄCYCH

PODANE CENY SĄ CENAMI BRUTTO

 

W CHWILI ZŁOŻENIA ZAMÓWIENIA NALEŻY WPŁACIĆ 40% ZALICZKI
POZOSTAŁA NALEŻNOŚĆ PŁATNA PRZY ODBIORZE

BANK: Santander Bank S.A. Warszawa
Nr konta: PL 04 1500 1126 1211 2008 6719 0000
SWIFT KRDBPLPW
 

Telefon
22 826 30 24
Godziny otwarcia
12.00 - 23.00