Boże Narodzenie z Kuźnią Smaku 2024
Świąteczne dania na wynos
Restauracji Kuźnia Smaku przyjmuje zamówienia na dania bożonarodzeniowe na wynos w terminie od 1 do 21 grudnia 2024
pod numerami telefonów
Tel.: +48 22 826 30 24
E-mail: kuzniasmaku|kuzniasmaku.pl| |kuzniasmaku|kuzniasmaku.pl
POTRAWY ŚWIĄTECZNE
ZIMNE PRZEKĄSKI
Sałatki, śledzie, sosy
- Tradycyjna sałatka jarzynowa 300 gr 31,-
- Śledź po pierzynką 300 gr 31,-
- Półmisek Śledź pod pierzynką na 6 osób 190,-
- Śledź w oleju białą cebulką 250 gr 29,-
- Śledź z kandyzowanymi buraczkami z gorczycą 250 gr 29,-
- Śledź w śmietanie z jabłkiem 250 gr 29,-
- Ryba po grecku/dorsz 250 gr 37.-
- Sos tatarski /borowiki, podgrzybki i, ogórki pikle 200 ml 21,-
- Sos z tartego chrzanu 250 ml 24,-
- Buraczki z żurawiną i chrzanem 250 ml 24,-
- Żurawina z gruszkami 250 ml 29,-
Ryby w galarecie
- Karp luzowany w galarecie ok. 250 gr 32,-
- Rolada ryba faszerowana w galarecie /dorsz, karp/ ok. 250 gr 34,-
- Rolada karpia na sposób żydowski ok. 250 gr 34 ,-
- Łosoś w galarecie 250 gr. 38,-
- Kulki rybne /dorsz, karp/ w galarecie z rodzynkami 2 szt /300 gr / 34,-
RYBNE ROLADY, MARYNOWANE W CAŁOŚCI
Zimne mięsa, rolady mięsne, pasztety
- Zapiekany łosoś w porach z sosem awokado, chrzanu i mięty 300 gr.49,-
- Łosoś marynowany w soli morskiej, brązowym cukrze , 150 gr 49,-
- Rolada z kaczki z wątróbkami 1 kg 190 ,-
- Schab pieczony z koniakową śliwką 1 kg 98,-
- Pasztet z różnych mięs dosmaczany truflami 900 gr 95,-
- Pasztet z białych mięs nadziewany śliwkami i orzechami 1 szt 550 gr 57,-
- Pasztet z wybornych mięs bez dodatku wieprzowiny z pistacjami i daktylami 450 gr 57,-
ZUPY / porcja 400 ml
- Krem borowikowo truflowy 29,-
- Zupa z borowików na warzywnym rosole 29,-
- Kiszony barszcz czerwony 29,-
Pierogi
- Uszka grzybowe porcja 15 szt. 27,-
- Uszka grzybowa 1 kg 190,-
- Pierogi z kapustą i grzybami porcja 8 szt. 29,-
Dania przygotowane na sposób Kuźni Smaku do ugotowania lub podgrzania w domu.
Ryby
- Filet karpia marynowany do smażenia 250 gr 39,-
- Jesiotr marynowany do upieczenia w piekarniku ok. 1.3 kg połówka, sos borowikowy 290,-
- Kaczka pieczona w całości z jabłkiem ok. 1.5 kg 245,-
- Połówka luzowanej pieczonej kaczki, miodowa bejca do smarowania podczas podgrzewania, marynowane jabłko w winie z żurawinami 70,-
- Gęsie udo konfit w tłuszczu gęsim ok. 400 gr. 90,-
Dodatki do dań
ceny za 100 gr 11,-
- Kopytka zam. Powyżej 500 gr
- Kapusta z grzybami zam. Powyżej 500 gr
- Zasmażane buraczki 500 gr
- Durzona kapusta czerwona z cynamonem 500 gr
Słodkości kompoty
- Sernik z bakaliami 1 kg 95,-
- Placek makowy 1 kg 95,-
- Dojrzewający Piernik Pani Irenki z Kuźni Smaku 1 szt. 800-900 gr 99,-
- Kompot z suszu owocowego 1 l 35,-
- Kisiel z Żurawin 0,5 l 37,-
WSZYSTKIE POTRAWY WYKONANE NA INDYWIDUALNE ZAMÓWIENIE NAJLEPIEJ NA PÓŁMISKACH ZAMAWIAJĄCYCH
PODANE CENY SĄ CENAMI BRUTTO
W CHWILI ZŁOŻENIA ZAMÓWIENIA NALEŻY WPŁACIĆ 40% ZALICZKI
POZOSTAŁA NALEŻNOŚĆ PŁATNA PRZY ODBIORZE
BANK: Santander Bank S.A. Warszawa
Nr konta: PL 04 1500 1126 1211 2008 6719 0000
SWIFT KRDBPLPW